studenten op de fiets LAST VAN OF    EXAMEN     FAALANGST?  VREES?      

GEEN PANIEK!

Je bent beslist niet de enige. Bijna elke student heeft ooit tijdens zijn studie weleens last van faalangst of examenvrees. Echter: ben jij iemand die (studie)keuzes steeds maar weer voor zich uitschuift of oeverloos blijft hangen in het uitzoeken naar alle mogelijkheden, dan kan er wel degelijk sprake zijn van een probleem. Zeker als dit gedrag voortkomt uit angst voor iets nieuws of twijfel aan eigen kunnen. Faalangst kan je belemmeren bij het doorhakken van knopen en bij het doen van dingen die je wel graag wilt doen. Het belemmert je om verder te komen. En dat kan behoorlijk hinderlijk zijn.

HERKEN JE IETS HIERIN?

Dan is het aan te raden om iets aan jouw faalangst te doen. Zeker als je op het punt staat om een grote beslissing te nemen, zoals een studie kiezen of een loopbaanswitch. Juist dan kunnen dit soort gevoelens een grote rol spelen.

Om dit soort impasses te doorbreken, begeleid ik jongeren met faalangst en examenvrees. Het liefst gebruik ik daarbij visuele middelen, dat werkt helder en oplossingsgericht. Ik werk met de ODC junior -meting, deze is heel geschikt voor het vergroten van je zelfvertrouwen. Ook gebruik ik de RET – methode en Teken Je Gesprek. De individuele faalangstbegeleiding is geschikt voor middelbare scholieren en studenten. 

Denk je dat dit iets voor jou is en wil je meer weten over wat OPTIO voor je kan doen? Kijk dan op de pagina over optio.
Wil je meer informatie of wil je jezelf inschrijven? Ga dan naar het inschrijfformulier op de homepage. Dan neem ik gauw contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.